Producenci

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
WMF ELECTRO
Brak opisu
Brak opisu
58Products - Tassen
Brak opisu
58Products Tassen
Brak opisu
ADANSONIA
Brak opisu
AEG-ELECTROLUX
Brak opisu
Aerolatte
Brak opisu
Aida Denmark

O Aida

We współpracy z niektórymi z wiodących duńskich projektantów, Aida produkuje porcelanę codzienną, wyroby szklane i sztućce o jasnym skandynawskim wzornictwie. 

Duńczycy lubią dekorować swój stół obiadowy prostymi, białymi talerzami bez dodatków, ale nie zawsze tak było. Kiedy Ancher Iversen rozpoczął działalność w 1953 roku, niemożliwe było sprzedanie białej porcelany. Dlatego wpadł na pomysł, by kupić nadmiar białej porcelany z okresu powojennego i ozdobić ją złotem. Kilka lat później, gdy firma się rozrosła, zaczęli produkować swoje własne naczynia ze szkła i porcelany, tak jak dziś, teraz pod nazwą Aida.

Wizją Aida jest zapewnienie klientom najwyższej możliwej wartości do ceny. Oferują różnorodne produkty wykonane z najwyższej jakości, a przy tym w codziennych cenach.

Aladdin
Brak opisu
Alligator
Brak opisu
Art Platino
Brak opisu
Ashdene
Brak opisu
AUERHAHN
Brak opisu
BERDSEN
Brak opisu
BEST
Brak opisu
BLACK+BLUM
Brak opisu
BLANCO
Brak opisu
BLANCO AKCESORIA
Brak opisu
BLANCO New
Brak opisu
Blue Water
Brak opisu
BROAN
Brak opisu
BUGATTI
Brak opisu
Bunmei
Brak opisu
Cala Home
Brak opisu
CATA
Brak opisu
CHROMA
Noże type301 - już teraz wiadomo, że staną się legendą, tak jak legendą stały się prawie wszystkie projekty Ferdynanda Porsche, fascynujące swą oryginalnością. Znalazły już swoich zagorzałych fanów niemalże w każdym zakątku świata. Zaprojektowane przez genialnego projektanta, wykonane przez japońską firmę CHROMA, łączą w sobie kilka podstawowych cech charakterystycznych dla jego projektów: czysta, ponadczasowa forma w służbie funkcji, użycie nowoczesnych materiałów do konstrukcji, wykończenie wysokiej jakości i połączenie tradycji rzemiosła z zaawansowaną technologią.
 
Wyprodukowanie tych noży powierzono firmie CHROMA, która odniosła ogromny, światowy sukces nożami HAIKU, bardzo wysoko notowanymi nożami wśród profesjonalistów.
 
Noże type301 - nie tylko pięknie zaprojektowane, to również bardzo wysokiej klasy narzędzia do krojenia, wykonane z najwyższej jakości materiałów: rączka - wykonana ze stali nierdzewnej 18/10, ostrze - z czystej stali japońskiej 301 (łączenie jest niewidoczne).
 
Noże type301 - już znalazły swoje miejsce w wiedeńskim Muzeum Sztuki Nowoczesnej (Vienna Modern Museum) i w słynnym nowojorskim muzeum MoMA (Museum of Modern Art). Zdobyły również kilka innych prestiżowych nagród i wyróżnień. Więcej informacji w zakładce o nożach oraz rekomendacje.
CIARKO
Brak opisu
Concept
Brak opisu
COOL GEAR
Brak opisu
DekoSign KIDS
Brak opisu
DROSSELMEYER
Brak opisu
Dutch Rose
Brak opisu
E-cloth
Brak opisu
EcoFire
Brak opisu
EDISUN
Brak opisu
Eigenart
Brak opisu
ELECTROLUX
Brak opisu
ELICA
Brak opisu
ELO
ELO
Brak opisu
EMSA
Brak opisu
FABER
Brak opisu
FALMEC
Brak opisu
Feel
Brak opisu
Forme Casa
Brak opisu
FORMINIMAL
Brak opisu
FRANKE
Brak opisu
FRECAN
Brak opisu
FREGGIA
Brak opisu
GAT
GAT
Brak opisu
GEKKO
Brak opisu
GENSE
Brak opisu
GIGANPLAST
Brak opisu
GLASSLOCK
Brak opisu
GLESTAIN
 Glestain noże ...różni je wygląd i styl od innych popularnych noży.   Kanciasty kształt , unikalne dołeczki na jednej stronie ostrza, dobrze wyważony, dobrej wagi i zabezpieczone uchwyty rączki.
 
    Wielu doświadczonych i zdolnych kucharzy zawodowych są uzależnieni nożami Glestain. Często w rozmowach pojawiają się podobne komentarze "Kiedy zacząłem używać noży Glsetain,   nigdy nie myślałem, aby posiadać i używać innego noża "   i często możemy zobaczyć wielu profesjonalnych szefów kuchni, którzy mają cały zestaw noży, wszystkie z nich są z Glestain.
 
    Dlaczego noże Glestain? Ponieważ noże Glestain są wspierane przez tak wysokiej reputacji wśród pracowników?
 
Ostrze wykonane jest z nierdzewnej stali specjalnej ACUTO440 (HRC 59), pochodzi z unikalnych Dimples dla dodatkowej wydajności cięcia i sklejania uniemożliwiające żywności na ostrzu. 
 
    Z informacji firmy Glestain ,jak również profesjonalnych kucharzy wiemy, że istnieje długa historia w ich procesie badań i rozwoju w, którą zaangażowanych było wielu rzemieślników, inżynierów, a nawet profesjonalnych szefów kuchni do stworzenia każdego z noży Glestain.
 
    Prezes "Akira Honma" założyło firmę, Homma Science Co., Ltd., i rozpoczęła produkcję noży marki Glestain w 1971 roku.
 
    Pan Honma jest utalentowanym inżynierem, a jednym z jego celów są jak najlepsze noże, których nikt nie może skopiować lub wykonać konkurencyjny odpowiednik.
 
    Na początku,  marka Glestain nie była znana i popularna na rynku ze względu na jego projekt i wysokim zakresie cenowym. Dystrybutorzy i sprzedawcy detaliczni noży kuchennych nie byli zainteresowani sprzedażą noży Glestain.
 
    Dlatego zdecydowali się odwiedzić każdą z restauracji i przekonać kucharzy do noży Glestain . Ich silna pasja przeniósł umysł profesjonalnego szefa kuchni i otrzymał wiele ważnych opinii i porad dla poprawy noży Glestain podczas ich sprzedaży bezpośredniej dla profesjonalnych kucharzy. Glestain zrobio wszystko dla poprawy funkcjonalności noży Glestain i zaspakajania potrzeb profesjonalnych kucharzy. Po tych próbach i błędach , noże Glestain stopniowo stają się popularne i zaczęły zyskiwać dobrą opinię wśród użytkowników profesjonalnych.
 
    Oto jeden z przykładów jak noże Glestain są wykonane.
 
    Od procesu obróbki cieplnej do ostatecznego procesu ostrzenia jest wiele tajników sposobu wytwarzania noży Glestain. Na przykład istnieje 7 etapów procesu obróbki cieplnej ( w tym etapy obróbki w bardzo niskich temperaturach.
 
    Oryginalna wypukła krawędź noży Glestain jest również tajemnicą, Pan Honma (Prezes Maker Glestain) wymyślił specjalną wypukłą krawędź. Tajniki jej wykonania są tak skrywane, że osobiście uczy tego specjalnego końcowego procesu ostrzenia tylko wybranych rzemieślników firmy Glestain przez siebie.
 
    Minęło trochę czasu, ale teraz noże Glestain są jedną z bardziej docenionych i popularnych noży wśród profesjonalistów i poważnych kucharzy domowych. 
 
    Jesteśmy dumni mogąc przedstawić te wyjątkowe noże Glestain 
GLOBAL
TRADYCJA
 
Tysiąc lat temu japońscy płatnerze opracowali do perfekcji sztukę wykuwania mieczy, aby ich ostre, wytrzymałe klingi jak najlepiej służyły Samurajom – budzącej grozę kaście wojowników. Rzemieślnicy z fabryki Yoshikin w mieście Tsubame podtrzymują tę wielowiekową tradycję, wytwarzając szlachetne noże i narzędzia kuchenne na miarę współczesnych potrzeb.
 
Japońska spółka Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida (dzisiejsze Tsubame), jako lokalny producent wyrobów ze stali nierdzewnej. W 1960 r. wprowadziła serię nadal bardzo popularnych noży Bunmei Gincho, która zawojowała rynek japońskich noży kuchennych, wytwarzanych do tego czasu niemal wyłącznie ze stali konwencjonalnej. Sukces Yoshikin polegał na zastosowaniu technologii, dzięki której łatwiejsze w utrzymaniu narzędzia ze stali nierdzewnej wyposażono w klingi nie ustępujące pod względem jakości tradycyjnym nożom kuchennym, wykonanym ze zwykłych stopów stali.
 
Kolejny krok naprzód w rozwijanej przez Yoshikin koncepcji noży kuchennych wiązał się z zaadoptowaniem technologii produkcji zastaw stołowych: w ten sposób narodziła się linia GLOBAL. Od 1978 r. opierano się na założeniu, że te nowe, doskonale zaprojektowane i zaawansowane technologicznie noże, będą łączyły w sobie estetykę włoskiego wzornictwa, niemiecką wytrzymałość i japońską precyzję. Idea Yoshikin, aby cały nóż – od czubka ostrza po kraniec rękojeści – sporządzić z jednego fragmentu stali, zrobiła w świecie kulinariów prawdziwą furorę.
 
Pierwsze noże GLOBAL zaprojektował w 1985 r. Komin Yamada. Światowej sławy projektant wzornictwa przemysłowego zgodził się stworzyć linię produktów, które zrewolucjonizują rynek. Wykorzystał w tym celu najlepsze materiały i najnowocześniejsze trendy w designie. Dysponował niemal nieograniczonym budżetem, pracując nad nożami kuchennymi, które przypadłyby do gustu zarówno profesjonalnym szefom kuchni, jak i amatorom sztuki kulinarnej. Nowe narzędzia miały być wygodne i łatwe w użyciu, a jednocześnie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających konsumentów.
 
noże Global
KUNSZT I FUNKCJONALNOŚĆ
 
Noże GLOBAL są wykonane z materiałów najwyższej jakości. Do wyrobu klingi stosowana jest opatentowana przez Yoshikin, wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18 (zawierająca 18% chromu, molibden i wanad). Materiał poddawany jest najpierw obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, następnie obróbce podzerowej – w temperaturze -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewany. Proces wymrażania powoduje wzrost twardości stali do poziomu 56-58 w skali C Rockwella, dzięki czemu nóż zachowuje ostrość o wiele dłużej niż produkty z innych stopów i staje się wyjątkowo odporny na rdzę, przebarwienia czy korozję.
 
Noże GLOBAL cechuje wypukły szlif głowni, widoczny w jej przekroju poprzecznym. Boczna powierzchnia klingi – od grzbietu do krawędzi ostrza – nie jest linią prostą, lecz łagodną krzywą. Dzięki takiemu rozwiązaniu ostrze kroi o wiele skuteczniej, a produkty żywnościowe łatwo odchodzą od noża.
 
Pojedyncze noże, podobnie jak w dawnych czasach miecze Samurajów, są dokładnie ważone, aby jako gotowe, doskonale wyważone narzędzia idealnie leżały w dłoni. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja eliminują problem zakamarków, w których mogłyby się zbierać resztki jedzenia lub brud. Spełniają zatem najbardziej restrykcyjne normy w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Charakterystyczna dla produktów GLOBAL "kropkowana" rękojeść, której powierzchnia pokryta jest regularnie wgłębieniami (przypominającymi na zdjęciach kropki), gwarantuje pewny uchwyt i zapobiega wyślizgnięciu się noża z dłoni, tudzież podrażnieniom skóry.
Początkowo komplet noży GLOBAL wyglądał dość skromnie, lecz na przestrzeni lat ilość produktów z tej linii zwiększyła się do ponad 100. W ofercie znajdują się narzędzia specjalistyczne, służące do wszelkich możliwych czynności związanych z przygotowywaniem posiłków.
 
Pierwszorzędne miecze przydawały Samurajom świetności i klasy. W dzisiejszych czasach noże GLOBAL wzbogacają talent i osiągnięcia najznakomitszych szefów kuchni – czy to mistrzów w swoim zawodzie, czy też kuchmistrzów domowych.
 
Komin Yamada
DOWODY UZNANIA
 
Mimo swoich skromnych początków, noże GLOBAL od lat 90-tych ubiegłego wieku nieprzerwanie święcą na świecie triumfy. Powstają w tej samej fabryce Yoshikin w prefekturze Niigata i wciąż są wykonywane ręcznie, zgodnie z najwyższymi standardami. Sprzedawane w ponad 95 krajach, cieszą się coraz większym uznaniem i zainteresowaniem klientów.
 
Noże GLOBAL zdobyły wiele prestiżowych nagród:
 
Global NI
Brak opisu
GLOBALO
Brak opisu
GRAEF
Brak opisu
Granchio
Brak opisu
Guzzini
Brak opisu
Hoover
Brak opisu
HPBA
Brak opisu
In Sink Erator
Brak opisu
InSinkErator
Brak opisu
Jackies Bay
Brak opisu
JAMIE OLIVER
Brak opisu
JBS
JBS
Brak opisu
JIA Inc
Brak opisu
Jolko
Brak opisu
JOSEPH JOSEPH
Brak opisu
Just Mustard
Brak opisu
KAISER
Brak opisu
KATAOKA
Brak opisu
KERNAU
Brak opisu
KILNER
Brak opisu
Kleine Wolke
Brak opisu
Korkmaz
Brak opisu
Koziol
Brak opisu
KWC
KWC

KWC to szwajcarska marka, która powstała w 1874 roku.
Po 143 latach zakład produkcyjny nadal znajduje się dokładnie w tym samym miejscu. KWC to nie tylko marka – KWC to tradycja.

Szwajcarskie dziedzictwo KWC to bardzo ważny element produkcji baterii i zlewozmywaków. Szwajcarzy znani są z zamiłowania do precyzji, niezawodności i funkcjonalnego wzornictwa.

 

Inowacje, precyzja i wzornictwo 

Innowacje są siłą napędową marki KWC, która jako pierwsza opracowała baterię z wyciąganą wylewką oraz jako pierwsza wprowadziła na rynek baterię z głowicą ceramiczną. 

Od 2013 marka KWC należy do koncernu Franke, którego specjalnością jest produkcja urządzeń kuchennych – nie tylko baterii i zlewozmywaków, ale także okapów, płyt grzewczych, piekarników oraz blatów kuchennych. 

Kyocera
Kyocera Corporation jako jedna z pierwszych firm wprowadziła na rynek noże ceramiczne i należy do największych producentów tego typu narzędzi na świecie. Legendarna japońska korporacja od 1984 roku opracowuje własne zaawansowane materiały ceramiczne, wytwarzane na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2) oraz węglika cyrkonu (ZrC) o wysokim stopniu gęstości i czystości.
 
W rezultacie narzędzia ceramiczne Kyocery są odporne na zużycie, nie korodują i nie niszczeją pod wpływem działania kwasów czy zasad, a ich wyjątkowo gładka powierzchnia nie przepuszcza zarazków, olejów ani soli. Noże ceramiczne są obojętne chemicznie i nie wydzielają jonów metali, więc nie zmieniają smaku ani koloru produktów – krojone nimi warzywa czy owoce nie brązowieją i nie grozi im metaliczny posmak. Ultralekkie ceramiczne klingi zachowują niewiarygodną ostrość o wiele dłużej niż ich metalowe odpowiedniki i nigdy nie rdzewieją. 
 
Ponieważ szlachetna ceramika Kyocery jest niezwykle twarda (ustępuje pod względem twardości jedynie diamentowi), wykonane z niej noże są nieprzeciętnie wytrzymałe i cieszą się znakomitą opinią jako zdrowa alternatywa dla tradycyjnych stalowych narzędzi.
 
test ostrości kuchennych noży ceramicznych Kyocera
 
Wszystkie noże Kyocera są produkowane w Japonii i ostrzone ręcznie. Zanim trafią do sprzedaży, przechodzą bardzo szczegółową kontrolę jakości, która wyklucza wszelkie niedociągnięcia:
 
kuchenny nóż ceramiczny Kyocera
 
Test wykrywalności – noże ceramiczne Kyocera to jedne z najlepszych i najbardziej uznanych tego typu noży na świecie, dlatego posiadają zabezpieczenie, dzięki któremu są wykrywane w bramkach montowanych m.in. na lotniskach.
 
Test wytrzymałości – kontrola kruchości i giętkości klingi. Noże ceramiczne Kyocera są tak wyważone, aby nie pękały po przypadkowym upadku.
 
Test ostrości – każdy nóż jest idealnie naostrzony, a ostrze – wypolerowane. Dzięki temu narzędzie służy nam przez długi czas, bez konieczności częstego ostrzenia.
 
Kyocera jako jedna z nielicznych firm ostrzy noże swoich klientów, ponieważ procedura ta wymaga specjalistycznych urządzeń. Jeżeli jednak odpowiednio zadbamy o nóż ceramiczny, z powodzeniem posłuży nam przez wiele lat.
 
Pamiętajmy, aby nóż myć ręcznie, najlepiej delikatnym detergentem, i nie wkładać go do zmywarki, ponieważ te urządzenia tępią wszystkie noże. Używajmy noży ceramicznych do krojenia w linii prostej (np. owoców, warzyw, mięsa bez kości) – na desce drewnianej lub plastikowej. Należy uczulić domowników, że cienkie noże kuchenne nie służą do podważania słoików, otwierania puszek, cięcia kości ani produktów zamrożonych. Łamiąc te zasady, większość osób nieświadomie niszczy swoje „kuchenne przedłużenie ręki”.
 
Oprócz szerokiej gamy noży Kyocera oferuje również odporne na rdzę ceramiczne akcesoria kuchenne (obieraczki, tarki, krajalnice, młynki, ostrzałki, nożyczki, skrobaczki) oraz produkty biurowe (pióra, noże kieszonkowe, nożyczki). Ofertę firmy uzupełniają m.in. elastyczne deski do krojenia, bambusowe bloki na noże, ochraniacze na ostrza oraz elektryczna ostrzałka diamentowa. Stylowy i zarazem funkcjonalny design sprawia, że wszechstronna kolekcja Kyocery stanowi nieocenione wsparcie w codziennym życiu współczesnej rodziny.
 
ostrzenie kuchennych noży ceramicznych Kyocera
 
Kyocera Corporation
 
Firmę Kyocera, funkcjonującą do 1982 roku pod nazwą Kyoto Ceramic, założył Dr Kazuo Inamori w 1959 roku – 28 młodych ludzi pracujących w małym, podmiejskim warsztacie odważyło się wówczas snuć wielkie marzenia. Obecnie Kyocera Corporation ma siedzibę w Kioto i jest jednym ze światowych liderów w produkcji ceramicznych części elektronicznych oraz mocno zdywersyfikowanym przedsiębiorstwem globalnym. 
 
Koncern Kyocera Group, obejmujący 235 firm i operujący w 29 krajach, skupia działalność wokół kilku kluczowych segmentów. Są to: Precyzyjne komponenty ceramiczne, Obudowy półprzewodników, Ceramiczne artykuły użytkowe, Urządzenia elektroniczne, Sprzęt telekomunikacyjny oraz Sprzęt biurowy. Firma systematycznie poszerza swoją ofertę o obszary takie, jak nowe produkty chemiczne (fine chemicals), przyrządy optyczne, systemy informatyczne i technologie komunikacyjne, a także prowadzi ośrodki badawcze, hotele i obiekty rekreacyjne. Kyocera zatrudnia ponad 71 000 pracowników, a jej wartość rynkową wyceniono w 2012 roku na 16,8 mld dolarów, dzięki czemu zajęła 426. miejsce na liście „Global 2000” magazynu „Forbes”, prezentującej największe światowe spółki.
 
Motto korporacji – „Szanuj Świętość i kochaj ludzi” – odzwierciedla pragnienie, aby czynnie wspierać materialny i intelektualny rozwój globalnej społeczności, a jednocześnie wyraża niesłabnącą troskę firmy o środowisko naturalne. Kyocera nie tylko dostarcza klientom ekologiczne produkty (np. popularne na całym świecie panele słoneczne), lecz także podejmuje długofalowe inicjatywy, wprowadzając w fabrykach rozwiązania proekologiczne, biorąc udział w „sprzątaniu świata” czy organizując lekcje ekologii dla uczniów szkół podstawowych, którzy jako przyszli liderzy powinni świadomie dbać o otoczenie.
 
 motto firmy Kyocera
 
 fundacja Inamori
 
Firma angażuje się również w działania na rzecz kultury i aktywnie promuje zasadę odpowiedzialności społecznej. Założyciel Kyocery w 1984 roku stworzył Fundację Inamori, która corocznie przyznaje jedno z najbardziej prestiżowych międzynarodowych wyróżnień – Nagrodę Kioto (tzw. japońskiego Nobla) – za wybitne osiągnięcia w jednej z trzech dziedzin: Nauki, Zaawansowanej Technologii oraz Sztuki i Filozofii. Prospołeczna postawa Kyocery sprawia, że firma finansuje stypendia dla słuchaczy uniwersytetów (w Chinach, USA, Meksyku i Japonii), wspiera drużynę piłki nożnej (Kyoto Sanga F.C.), ofiarowuje gotowe systemy wykorzystania energii słonecznej dla szkół pozbawionych dostępu do elektryczności (w Ugandzie, Nepalu i Tanzanii), oraz sponsoruje Muzeum Sztuki Kyocera, które otwarto w siedzibie koncernu w 1998 roku.
 
Hasło przewodnie marki Kyocera – Granica nowej jakości (ang. The New Value Frontier) – to sygnał, że firma nieustannie tworzy nową jakość w oparciu o najświeższe zdobycze technologii. Kyocera proponuje unikalne rozwiązania, a jej misją jest dostarczanie wartościowych produktów, na które wciąż rośnie zapotrzebowanie. Źródłem sukcesu firmy jest naczelna reguła postępowania, którą wcześnie sformułował dla siebie i pracowników Dr Kazuo Inamori (dziś emerytowany prezes Kyocera Corporation i żywa legenda japońskiego biznesu), mianowicie aby „Czynić to, co przystoi czynić człowiekowi”.
 
 
1990 – nagroda Good Design (dobry wzór) ustanowiona przez MITI (Ministerstwo Międzynarodowego Handlu i Przemysłu Japonii) dla modeli GLOBAL z dwóch serii: od G-1 do G-9 oraz od GS-1 do GS-10
 
1991 – wpis do International Design Yearbook (międzynarodowego rocznika wzornictwa)
 
1992 – nagroda Najlepszego Narzędzia Kuchennego przyznana przez Holenderskie Stowarzyszenie Kucharzy (Koksgilde Nederland)
 
1995 – tytuł Best Buy (najlepszy zakup) wg brytyjskiego magazynu konsumenckiego „Which?” dla modelu GLOBAL G-2
 
1996 – tytuł Najostrzejszego Noża według niemieckiego miesięcznika „A LA CARTE”
 
2001 – nagroda Design Plus na międzynarodowych targach we Frankfurcie nad Menem dla modelu GLOBAL GS-29
 
2002 – nagroda Long-selling Good Design (bestsellerowy dobry wzór) przyznana przez METI (Ministerstwo Gospodarki, Handlu i Przemysłu Japonii) dla modeli GLOBAL z dwóch serii: od G-1 do G-9 oraz od GS-1 do GS-1
 
2003 – tytuł Best Buy (najlepszy zakup) wg brytyjskiego magazynu konsumenckiego „Which?” dla modelu GLOBAL G-2
 
2005 – selekcja do 7. wystawy JIDA Design Museum (muzeum wzornictwa japońskiego) modele GLOBAL G-2 i GS-3
 
2006 – nagroda Japanesque Modern 100 (100 najlepszych produktów, będących marką Japonii) przyznana przez Japanesque Modern Committee (Komisja Nowego Stylu Japońskiego) dla serii GLOBAL G
 
2011 – tytuł Best Buy (najlepszy zakup) wg brytyjskiego magazynu konsumenckiego „Which?” dla modelu GLOBAL G-2
 
2011 – tytuł Best Kitchen Gadget (najlepszy gadżet kuchenny) wg czytelników magazynu „GQ” dla modelu GLOBAL G-2
 
Warto pamiętać, że oficjalne nagrody tylko częściowo świadczą o zadowoleniu tysięcy użytkowników, rozproszonych dziś po całym świecie.
 
Noże GLOBAL są przede wszystkim ulubionymi narzędziami najwybitniejszych mistrzów kuchni, którzy pracują w ekskluzywnych hotelach i restauracjach. Słynni kucharze regularnie prezentują je również w stacjach telewizyjnych, gdzie prowadzą programy kulinarne. Noże te są często doceniane na międzynarodowych wystawach gastronomicznych i targach artykułów gospodarstwa domowego.
 
Jednocześnie zespół projektantów Yoshikin wraz ze specjalistami do spraw planowania produkcji nieustannie rozwija linię noży GLOBAL, biorąc pod uwagę liczne sugestie i propozycje, które z różnych krajów docierają do firmy od aktualnych użytkowników tych narzędzi.
Lacafetiera
Brak opisu
LADELLE
Brak opisu
Laura Ashley
Brak opisu
LEGNOART
Brak opisu
LEONARDO
Brak opisu
LIEBHERR
Brak opisu
LotusGrill
Brak opisu
MAC KNIVES

Japońskie noże kuchenne Mac Knives z miłości do precyzji i przyjemności z gotowania!

Jesteśmy firmą specjalizującą się w sprzedaży i dystrybucji oryginalnych japońskich noży kuchennych. Świat japońskich noży nas zafascynował i stał się naszą pasją, którą chcemy „zarazić” tych, którzy tak jak my cenią sobie w nożach najwyższą jakość wykonania, trwałość i fenomenalną ostrość oraz stylowy wygląd i piękne wzornictwo. W naszej ofercie posiadamy profesjonalne noże kuchenne i noże do sushi wytwarzane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, które stanowią istne dzieła sztuki japońskich rzemieślników i które znalazły już swoich miłośników niemalże w każdym zakątku świata.

MAC5
Brak opisu
Marjolein Bastin
Brak opisu
MASON CASH
Brak opisu
Mcusta Zanmai
Brak opisu
Meliconi s.p.a.
Brak opisu
Meyer Group
Brak opisu
Minerva

O MARCE

Czy znasz Minervę ze starożytnej rzymskiej mitologii? Wielki wojownik,  patronka wiedzy, rzemiosła i sztuki. Kto, jak nie ona, może lepiej znać szczegóły dotyczące szycia.

Właśnie ona została przedstawiona na pierwszej maszynie do szycia w 1871 roku przez dwóch ambitnych przedsiębiorców :  Emila Rezlera i Josefa Koma. Młody przedsiębiorca i genialny twórca wspólnie założyli swoje własną działalność krawiecką w sercu Austrii — we wspaniałym Wiedniu.

W 1881 roku ich maszyny były oparte na technologii Wheelera i Wilsona i były oferowane w czterech rodzajach. Kluczowym elementem był czterosuwowy silnik zębatkowy, dzięki któremu już wtedy maszyny do szycia Minerva były najszybsze na rynku.

W 1913 roku produkcja przemieściła się do Morawii. W 1918 roku każda maszyna do szycia Minerva produkowała do 50.000 jednostek odzieży rocznie.

Tak wyglądała pierwsza maszyna do szycia Minerva,

która była produkowana w fabryce w Austrii. 

Z upływem czasu technologii zostały polepszone, były stworzone nowe części zamienne, obudowie, materiały, i tylko nazwa «Minerva»  pozostała się niezmiennym symbolem jakości.

W 1938 roku produkcja ponownie została rozszerzona i przemieściła się w nowy budynek w Boskovice.   Już w 1953 roku Minerva, pozyskała wsparcie techniczne firmy BATA,  i zaczęła produkowanie przemysłowych maszyn do szycia,  orientowanych, w tym również na wyrobienie wyrobów skórzanych.

W 1961 roku jeszcze jedna fabryka była otwarta w mieście Prostějovie ( na dzień dziszejszy miasto znajduje się w Czechach). Właśnie tutaj po raz pierwszy były stworzone pierwsze maszyny do obszywania dziurek do guzików wierzchniej odzieży.

W 1967 roku firmą był przedstawiony nowy ścieg «zygzakowy», wykonywany specjalnym dużym haczykiem.

W 1968 roku kierownictwo Minerva nagle i radykalnie zmienia swoje plany. Produkcja maszyn do szycia domowych zatrzymuję się, i firma koncentruje się na przemysłowym sprzęcie do szycia. 

Trwa to do początku lat dziewięćdziesiątych. W ciągu dwudziestu lat w Europie nastąpił prawdziwy boom produkcji fabrycznej. W 1989 r. eksport wynosił ponad 22 000 maszyn przemysłowych rocznie. Jednak kobiety nie są gotowe do ubrań w sklepach — próbują szyć ekskluzywne rzeczy własnymi rękami, powodują rosnące zapotrzebowanie na domowe maszyny do szycia. Jako wynik, w 1990 roku Minerva ponawia sprzedaże w Czechosłowacji domowych maszyn do szycia.

W 1993 roku Czechosłowacja rozpadła się, i fabryki Minerva okazują się jednocześnie w dwóch europejskich republikach: Czechach i Słowacji.  Rokiem później, za projektowanie modeli domowych maszyn do szycia bierze się brytyjska firma European Solution Ltd. Na każdej maszynie znajduje się napis: «Designed and specified by European Solutions, London, UK» — prestiżowy znak pracy najlepszych specjalistów w Europie.

Po wykupieniu grupą DÜRKOPP ADLER akcji firmy Minerva Boskovice w 1997 roku, kierunki działalności zostały podzielone. Firma z Niemiec odpowiada za sprzęt przemysłowy, a firma Minerva Trade House LLP całkowicie koncentruje się na maszynach do szycia gospodarstwa domowego.

Na dzień dzisiejszy produkty firmy Minerva są przedstawione na terenach Europy i WNP.


Minerva: embracing her beauty

MONETA
Brak opisu
Monster
Brak opisu
NAGOMI
Brak opisu
Narihira

Narihira to popularna marka firmy Fujitora Industry – producenta wysokiej klasy noży Tojiro. Praktyczne i wygodne w użyciu narzędzia, które stosunkowo niewiele kosztują, cechuje staranne wykonanie oraz wysoka jakość. Zaprojektowano je specjalnie dla użytkowników, którzy cenią sobie ekonomiczne rozwiązania. Marka Narihira jest skierowana na rynek japoński, stąd też napisy na opakowaniu są wyłącznie w tym języku.

NIVONA
Brak opisu
NODOR
Brak opisu
None
Brak opisu
NORTBERG
Brak opisu
NOVY

NOVY powstała w 1908 roku, a od 1965 roku produkuje wysokiej jakości okapy kuchenne. Od samego początku firma postawiła sobie za cel wprowadzenie na rynek niezwykle cichych urządzeń, które równocześnie charakteryzować się będą niezwykłą skutecznością wyciągu oparów. Dzięki unikalnej technologii odprowadzania obwodowego, opary kuchenne pochłaniane są na obrzeżach okapu, co uniemożliwia im rozprzestrzenianie się w kuchni. Novy zapewnia wysokiej klasy rozwiązania do kuchni w każdym stylu i o dowolnym rozkładzie – od rzucających się w oczy modeli, poprzez te ukryte w suficie lub szafkach. Każde urządzenie wykonane jest z najlepszych materiałów i wykończone z najwyższą uwagą i dbałością o detale.

Nytta Design
Brak opisu
Omami
Brak opisu
PAVONI
Brak opisu
PRICE & KENSINGTON
Brak opisu
Prices Candles
Brak opisu
Prouna
Brak opisu
ROHE GERMANY

ROHE Niemcy, to młoda firma z pomysłów i aspiracji, aby życie ludzkie uczynić piękniejszym. Założona w 2005 roku jako firma partnerska Josef-Schulte Ufer KG, rozwijamy i sprzedajemy artykuły stylu życia związanych z gotowania i przyjemności. Opowiadamy się za styl, emocje i miłość życia.

Samsung

Grupa Samsung, będąca dawniej konglomeratem (czebolem), zatrudnia obecnie na całym świecie ponad 400 tysięcy pracowników w przemyśle samochodowym, elektronicznym, chemicznym, lotniczym, stoczniowym, w handlu, hotelarstwie, parkach rozrywki, przy projektowaniu i budowie wysokościowców, oraz w przemyśle tekstylnym i spożywczym. Po azjatyckim kryzysie finansowym, oddziały firmy Samsung zajmujące się poszczególnymi sektorami rynku są osobnymi firmami podlegającymi Grupie Samsung. 

SAMURA
Brak opisu
Satake
Brak opisu
SCANPAN
Brak opisu
SCHOCK
Brak opisu
Schulte-Ufer

treść obrazu

PRZEGLĄD MOŻLIWYCH WZORÓW PRODUKTÓW I FUNKCJI

 

Powłoka XXStrong-diament-stick

Ponadto powłoka z naszych produktów, zwracamy szczególną uwagę. Więc używamy wybitne właściwości diamentu dla unikalnej powłoką nieprzywierającą: Cechą szczególną naszych XXstrong-diamentowej powłoki jest to, że jest niezwykle odporna na zarysowania i ścieranie i są odporne na temperatury do 300 ° C. Ponadto doskonały efekt antyadhezyjna zapobiega przywieraniu smażonych lub wypiekach. Funkcje te są specjalnie zaprojektowane do naczyń ze stali nierdzewnej i dlaczego tylko w serii patelni Romana i XXstrong używany. W połączeniu z podłożem miedzi Protherm® Allherd każdy XXStrong-diament-pan osiągnie temperaturę roboczą w krótkim czasie - do smażenia i pieczenia najlepszych wyników.

 

XXStrong ceramiczną powłoką antyadhezyjną

XXStrong ceramiczną powłoką nieprzywierającą posiada odpowiednie właściwości XXStrong-diamentowej powłoki i wyposaża nasze specjalne produkty z aluminium. Ich zalety zostały już nagrodzone przez niezależne instytuty. Magazyn Öko-Test oceniane w grudniu 2005 roku ten produkt jako „bardzo dobry”, magazyn testowym Emporio w październiku 2010 roku jako „dobre”. Te cechy są następujące: bardzo odporny na wysokie temperatury (aż do 250 ° C), a zwłaszcza na ścieranie. Powłoka nawet posiada łopatki wykonane z metalowym stojaku. 

 

PROTHERM ® Allherd-bazie miedzi

Oprócz dobrej powłoki dna naczynia ma decydujące znaczenie dla doskonałego przygotowania posiłku. Dlatego też wyposażyć tylko europejskim dostawcą wielu naszych uprzęży z odpowiednim indukcji protherm®Kupferboden zewnątrz. Bo tylko ta ziemia ma najlepszą przewodność cieplną i właściwości regulacyjnych! Chociaż miedź jest bardzo drogie, drogie i przetwarzanie - a szczególnie dobry i szybki przewodnikiem ciepła miedź pomaga oszczędzać energię i gotowanie zachowuje witaminy. Baza miedź nagrzewa się szybko, optymalnie rozprowadza ciepło reaguje na każdą zmianę temperatury i pozwala na doskonałe rezultaty gotowania z najniższego poboru energii. Z ziemi miedzi Protherm® Allherd gotować zdrowe i energooszczędne.

 

ECOTHERM ® Allherd podstawy kapsuły glinu (uprzednio Ecoline)

Jako zasadę Allherd miedzi Protherm® oszczędza również kapsułki na bazie aluminium energii Ecotherm® Allherd. Rozparzacz na najwyższym poziomie podłogi magazynuje ciepło absorbowane. Po kucharzy do gotowania, zasilanie może być zmniejszona. Przechowywane ciepła od teraz wspiera proces gotowania dostarczane są rzetelnie iw sposób ciągły do ​​jedzenia. W ten sposób, zasilanie może być zmniejszona lub zatrzymana przed końcem gotowania.

 

3, warstwa materiału indukcji

Produkty te łączą wysokiej jakości materiał 3 warstwy z indukcyjnym zewnątrz odpowiedniej warstwie ze stali nierdzewnej, aluminium rdzenia w środku i warstwą ze stali nierdzewnej w środku. Razem stanowią one szybkiej dystrybucji ciepła, magazynowania ciepła i efektywności energetycznej. Gwarantuje gotowania żywności bezpiecznej i smażenia.

 

VPA zatwierdzony wydajność cięcia

VPA sprawdza wydajność cięcia sklepu sztućce i produkcja sztućców. Ponad 2500 klientów na całym świecie polegają na doskonałej jakości i obiektywności badania i kontroli. Uszczelnienie VPA jakości potwierdza, że ​​wysoka wartość została umieszczona na użyteczność i bezpieczeństwo produktu poprzez regulacyjną Oprócz zgodności.

 

Żeliwa i oddanych emalliertes żelaza

Żeliwne i emaliowane żeliwne są jednymi z najstarszych materiałów verwanden w zakresie kuchennych. Żeliwo jest trwała i ma właściwość do przechowywania ciepła wprowadzonego przez długi okres i dostarczania równomiernie na dnie i bokach gotowania i smażone jedzenie. Od 19 wieku żelaza szarego, który jest stosowany w przemyśle spożywczym, pokrytej warstwą emalii lub uszczelnione. Przenikanie innych substancji, takich jak tłuszcze, w żeliwie nie jest już możliwe. Ponadto żeliwa przed korozją (rdzy) jest chronione. Szkliwo jest mieszanina krzemianów i tlenków metali, charakterystyki osiągnięte przez stopienie szkła wygląd podobny. Najbardziej powszechnym zjawiskiem czystego krzemianu można znaleźć w skalenia. Tusz stosowany do kuchennych emalii jest całkowicie wkładkę, czyli bez innych substancji reaguje z powłoką emaliową. Dlatego szkliwo jest całkowicie bezpieczny w użyciu w perspektywie zdrowia 

 

EasyDrop

„Easy drop”  funkcję wylewanie  umożliwia całkowicie bezpieczne i wygodne wylewanie z pokrywką.
 

 

PTFE / PFOA darmo

Opis poniżej.
 

 

Powłoka Nonstick Siegutal

Trwałe i bardzo odporne na ścieranie i odporne na ścieranie powłoki Siegutal przywieraniu.

 

powłoka nieprzywierająca Siegutal +

Siegutal Plus nieprzywierająca powłoka ma wysoką odporność na ścieranie, przy zachowaniu właściwości antyadhezyjną. Jest idealny do gotowania i Bratgeschirren nierdzewnej stali i aluminium uszczelniających.

 

odpowiednim piecu

produkt ten jest odporny na działanie ciepła i może być bezpiecznie stosowany w każdym piecu.

 

indukcja

Oprócz wszystkich popularnych typów pieców produkt ten jest odpowiedni dla płyt grzewczych indukcyjnych.

 

można myć w zmywarce

Gotowania i smażenia nadaje się do zmywarek.

 

można myć w zmywarce

Gotowania i smażenia można łatwo czyścić maszyn.

SeeNERGY
Brak opisu
SEKIMAGOROKU
Brak opisu
SEKIRYU
Brak opisu
Selle Ma
Brak opisu
SHARP
Brak opisu
Shikisai
Brak opisu
SILIT
Brak opisu
Skeppshult
Brak opisu
SMART LUNCH
Brak opisu
SMEG
Brak opisu
STEELTEC
Brak opisu
Takeshi
Brak opisu
TOFLESZ
Brak opisu
Tojiro
Brak opisu
TOYOTA
Brak opisu
Trendform
Brak opisu
TYPHOON
Brak opisu
uCARE
Brak opisu
UMBRA
Brak opisu
Vagnbys
Brak opisu
VDB
VDB
Brak opisu
VENTA
Brak opisu
Vestfrost
Brak opisu
Vice Versa
Brak opisu
VINZER
Brak opisu
Vornado
Brak opisu
WESCO
Brak opisu
WHAM
Brak opisu
WHIRLPOOL
Brak opisu
WMF
WMF
Brak opisu
Yamazaki
Brak opisu
YAXELL