Popularne dobrze wyważone noże kuchenne MAC dla profesjonalistów i entuzjastów gotowania. Nóż z jednego kawałka stali. Wzmocnienie trzonka ze stali nierdzewnej. Twarde ostrza mają bardzo ostre krawędzie, które pozostają ostre przez długi czas. Nie można myć w zmywarce.
MBK-110, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 275 mm
Nóż szefa kuchni do wszechstronnego wykorzystania.
MBK-95, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 250 mm
Nóż szefa kuchni do wszechstronnego wykorzystania.
MBK-85, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 220 mm
Nóż szefa kuchni do wszechstronnego wykorzystania.
MKS-105, Slicer – nóż do krojenia. Ostrze 260 mm
Profesjonalny nóż do krojenia i filetowania.
MTH-80, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 200 mm
Wszechstronny nóż szefa kuchni z ostrzem z zagłębieniami.
MSK-65, Santoku – nóż Santoku. Ostrze 170 mm
Wszechstronny nóż Santoku z ostrzem z zagłębieniami.
SO-70, Sole Fillet Knife – nóż do filetowania. Ostrze 175 mm
Wyjątkowo cienki i elastyczny nóż do filetowania. Przeznaczony do filetowania płastuga, ale równie wygodny do krojenia bardzo cienkich plastrów z owoców i warzyw.
BON-60, Japanese style boning knife – japoński nóż do trybowania. Ostrze 155 mm
Spiczasty nóż do wykrawania kości, idealny do uzyskania całego mięsa z kurczaka.
PKF-60, Paring Knife – nóż do obierania. Ostrze 155 mm
Spiczasty ostry nóż do zdzierania i obierania. Bardzo wygodny w użyciu.
PKF-50, Paring Knife – nóż do obierania. Ostrze 125 mm
Spiczasty ostry nóż do zdzierania i obierania. Bardzo wygodny w użyciu.
PKF-30, Paring Knife – nóż do obierania. Ostrze 80 mm
Spiczasty ostry nóż do zdzierania i obierania. Wygodny w użyciu.
MCK-105-D, Slicer – nóż do krojenia. Ostrze 270 mm
Nóż ogólnego przeznaczenia do krojenia pieczeni, wędlin, indyka i wielu innych. Zagłębienia w ostrzu dzięki kieszonkom powietrza pozwalają na poślizg między krojonym produktem a nożem, zmniejszając przyklejanie się cienkich kawałków do ostrza noża.