Oryginalna seria MAC idealnie ostrych noży kuchennych z odpornej na korozję japońskiej stali wysokowęglowej. Cienkie i lekko elastyczne ostrza ułatwiają krojenie. Ergonomiczne uchwyty ułatwiają pracę pod naturalnym kątem i oczyszczanie kości. Zaokrąglone końce dla bezpieczeństwa oraz wygodne otwory do powieszenia. Nie można myć w zmywarce.
UK-80, Utility Knife – praktyczny nóż do wszystkiego. Ostrze 200 mm
Uniwersalny nóż do cięcia i krojenia.
UK-60, Utility Knife – praktyczny nóż do wszystkiego. Ostrze 170 mm
Uniwersalny nóż do cięcia i krojenia.
CK-90, Carving Knife – nóż do krojenia mięsa. Ostrze 230 mm
Nóż do krojenia mięsa o długim ostrzu. Doskonały do wędlin, pieczeni, indyka, warzyw i owoców.
FK-70, Fillet Knife – nóż do filetowania. Ostrze 175 mm
Cienkie i elastyczne ostrze noża do filetowania i krojenia ryb, a także pozbywania się kości z kurczaka. Doskonały do krojenia wędlin, kanapek, sushi oraz ciasta.
CL-6, Cleaver Knife – tasak. Ostrze 170 mm
Lekki w stylu „deba” tasak do cięższych zadań.
PK-40, Paring Knife – nóż do obierania. Ostrze 105 mm
Ergonomicznie zaprojektowany nóż do obierania, z łatwym do czyszczenia uchwytem oraz ostrym ostrzem.
DK 50 – Small Cleaver – mały tasak. Ostrze 135 mm
Ergonomicznie zaprojektowany nóż bardzo uniwersalny, z łatwym do czyszczenia uchwytem oraz ostrym ostrzem.
MK-40 Cheese Knife – nóż do sera. Ostrze 100 mm
Uniwersalny nóż zaprojektowany do wielu celów, ma bardzo cienkie (1.0 mm) ostrze co czyni go elastycznym. Funkcjonuje jako nóż do obierania, smarowania, sprawdza się również świetnie jako nóż do mięsa.