Dobrze wyważone, mocne noże kuchenne dla profesjonalnych kucharzy jak i entuzjastów gotowania wymagających wszystkiego co najlepsze. Grube, bardzo ostre, z bardzo twardej z wysoką zawartością węgla stali MAC Superior, z krawędzią która pozostaje ostra jeszcze dłużej niż inne noże MAC. Nie można myć w zmywarce. Twardości między 59 a 61 stopni w skali Rockwell. Duże i wygodne uchwyty z laminowanego drewna, idealnie pasujące do ręki z trzema nitami i wzmocnieniem trzonka ze stali nierdzewnej.
SBK-120, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Klasyczny nóż francuski do wszechstronnego użytku. Ostrze 320 mm
SBK-105, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Klasyczny nóż francuski do wszechstronnego użytku. Ostrze 265 mm
SBK-95, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Klasyczny nóż francuski do wszechstronnego użytku. Ostrze 235 mm
SKS-105, Slicer – nóż do krojenia. Wąski nóż do filetowania i krojenia pieczeni, drobiu, ryb, jak również kanapek i ciast. Ostrze 260 mm
SDK-85, Cleaver Knife – tasak. Mocny podwójnie skośny tasak z krawędzią MAC, idealny do czyszczenia oraz rozcinania ryb i drobiu. Ostrze 215 mm
Gwarancja:
Noże kuchenne marki MAC są objętą 5 -letnią gwarancją producenta.
Gwarancja obejmuje wady materiałowe i konstrukcyjne noża.
Gwarancja nie obejmuje normalnego zużycia i używania niezgodnego z przeznaczeniem.
UWAGA! Noże są bardzo ostre. Zaleca się szczególną ostrożność przy posługiwaniu się nimi.
Noże ze względów bezpieczeństwa należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Reklamacje:
Reklamacje uwzględniane będą wyłącznie za okazaniem dokumentu potwierdzającego zakup w sieci autoryzowanych punktów sprzedaży na podstawie karty gwarancyjnej z załączonym paragonem/ fakturą .
Czas na uwzględnienie reklamacji 90 dni.
W szczególnych przypadkach wadliwy nóż zostanie wysłany do producenta i poddany badaniom.
Nóż uznany za wadliwy zostanie wymieniony na nowy.
UWAGA! Gwarancja nie obejmuje odbarwień noży spowodowanych:
- Wys kim poziomem chloru w wodzie – zabrudzenia można zwykle usunąć podczas mycia, ale nie należy używać twardych ściereczek istnieje możliwość zarysowania ostrza, co powoduje szybsze tworzenie się przebarwień.
- Wybielaczami – nawet jeśli nie używano wybielaczy do mycia noży, to opary z wybielacza używanego w ich pobliżu mogą być przyczyną powstawania rdzy, należy o tym pamiętać przy czyszczeniu blatów i desek do krojenia.
- Detergentami do mycia naczyń – producent zaleca stosowanie wysoko rozcieńczonych, ekologicznych płynów przeznaczonych do stali.
- Niedokładnym wysuszeniem – jeśli ręcznik używany do osuszania nie jest całkowicie suchy może to zostawić niewielkie warstwy wody na ostrzu, powodując jego korozję.
- Niezastosowaniem się do zasad użytkowania lub użytkowaniem niezgodnym z przeznaczeniem.
-