MAC KNIVES PKF-60 Paring 15,5cm
Cena: 380.00 zł brutto
- Kurier InPost 0.00 zł brutto
- Kurier DHL 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
PKF-60 z Serii PROFESSIONAL
Typ noża: Nóż do obierania, do warzyw, profesjonalny
Długość ostrza: 155 mm
Całkowita długość: 260 mm
Waga noża: 90 g
Typ stali: MAC Steel (AUS8), solidna
Twardość stali w skali Rockwell: 59 HRC
Odporność na plamy: Tak
Uchwyt: Drewno PAKKA
Cechy:
- Ostre i cienkie ostrze: Idealne do obierania warzyw i owoców.
- Ergonomiczny uchwyt: Wykonany z trwałego drewna PAKKA, zapewnia pewny chwyt.
- Lekka konstrukcja: Ułatwia manewrowanie nożem.
- Precyzyjne wyważenie: Zapewnia komfort użytkowania.
- Odporna na plamy stal: Łatwa do czyszczenia i konserwacji.
Zastosowania:
- Obieranie warzyw i owoców
- Wydrążanie owoców i warzyw
- Dekoracyjne wykrawanie
- Przygotowywanie owoców i warzyw do sałatek
- Szatkowanie ziół
Zalety:
- Wysoka jakość wykonania
- Wytrzymałość i trwałość
- Ostre i precyzyjne ostrze
- Wygodny uchwyt
- Łatwy w czyszczeniu
- Lekka konstrukcja
Nóż PKF-60 to doskonały wybór dla każdego kucharza, który szuka profesjonalnego noża do obierania o wysokiej jakości.
Gwarancja:
Noże kuchenne marki MAC są objętą 5 -letnią gwarancją producenta.
Gwarancja obejmuje wady materiałowe i konstrukcyjne noża.
Gwarancja nie obejmuje normalnego zużycia i używania niezgodnego z przeznaczeniem.
UWAGA! Noże są bardzo ostre. Zaleca się szczególną ostrożność przy posługiwaniu się nimi.
Noże ze względów bezpieczeństwa należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Reklamacje:
Reklamacje uwzględniane będą wyłącznie za okazaniem dokumentu potwierdzającego zakup w sieci autoryzowanych punktów sprzedaży na podstawie karty gwarancyjnej z załączonym paragonem/ fakturą .
Czas na uwzględnienie reklamacji 90 dni.
W szczególnych przypadkach wadliwy nóż zostanie wysłany do producenta i poddany badaniom.
Nóż uznany za wadliwy zostanie wymieniony na nowy.
UWAGA! Gwarancja nie obejmuje odbarwień noży spowodowanych:
- Wys kim poziomem chloru w wodzie – zabrudzenia można zwykle usunąć podczas mycia, ale nie należy używać twardych ściereczek istnieje możliwość zarysowania ostrza, co powoduje szybsze tworzenie się przebarwień.
- Wybielaczami – nawet jeśli nie używano wybielaczy do mycia noży, to opary z wybielacza używanego w ich pobliżu mogą być przyczyną powstawania rdzy, należy o tym pamiętać przy czyszczeniu blatów i desek do krojenia.
- Detergentami do mycia naczyń – producent zaleca stosowanie wysoko rozcieńczonych, ekologicznych płynów przeznaczonych do stali.
- Niedokładnym wysuszeniem – jeśli ręcznik używany do osuszania nie jest całkowicie suchy może to zostawić niewielkie warstwy wody na ostrzu, powodując jego korozję.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Kupiłeś ten produkt? Pomóż innym w wyborze, dodaj swoją opinię
aby wystawić opinię.