Tradycyjne japońskie modele noży kuchennych, najczęściej z pojedynczym skosem, z odpornej na korozję twardej stali Superiour MAC i z rękojeścią z laminowanego drewna.
FKW-10, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 300 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.
FKW-9, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 270 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.
FKW-7, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 225 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.
WSC-FKW-7, WSC-FKW-9, WSC-FKW-10: drewniane pochwy do noży Sashimi
Drewniane pochwy do noży FKW-7, FKW-9 i FKW-10. Chronią noże i użytkowników w czasie ich przechowywania oraz transportu.
CL-75, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 185 mm
Ciężki tasak do cięcia ryb i kości.
CL-65, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 165 mm
Tasak do filetowania i krojenia ryb.
CL-55, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 140 mm
Tasak do filetowania i krojenia ryb.
CL-40, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 110 mm
Mały tasak do filetowania i czyszczenia ryb.
ACL-65, Japanese Ai-Deba Cleaver – japoński tasak Ai-Deba. Ostrze 170 mm
Uniwersalny tasak do filetowania i krojenia ryb.
JU-65, Japanese Vegetable Knife – japoński nóż do warzyw. Ostrze 165 mm
Tasak do warzyw z okrągłym uchwytem. Do krojenia oraz siekania warzyw i owoców. Zaostrzony z obu stron (ostrze V). Zwycięzca konkursu na najlepszy nóż roku 2011 w najbardziej prestiżowym magazynie kulinarnym Stanów Zjednoczonych „ Cook’s Illustrated”.