Noże kuchenne z ostrzami z japońskiej białej wysokowęglowej stali yasuki wzmacnianymi miękką stalą niskowęglową. Ręcznie kute i ręcznie wykańczane w Sakai przez doświadczonych rzemieślników. Bardzo ostre. Krawędź bardzo długo pozostaje ostra. Zaokrąglona rękojeść z drewna magnolii, z zakończeniem z rogu bawolego. Kolor rączki i zakończenia może różnić się pomiędzy nożami. Nie można myć w zmywarce.
HO-FK-300, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 300 mm
Nóż do filetowania i krojenia.
HO-FU-300, Fugubiki Knife – nóż Fugubiki. Ostrze 300 mm
Cienki nóż do krojenia.
HO-TA-300, Takobiki Knife – nóż Takobiki. Ostrze 300 mm
Nóż do krojenia o prostokątnym czubku.
HO-MI-240, Mioroshi Knife – nóż Mioroshi. Ostrze 240 mm
Nóż do trybowania ryb.
HO-AI-210, Aideba Knife – nóż Aideba. Ostrze 210 mm
Uniwersalny tasak do ryb i drobiu.
HO-DE-210, Deba Knife – nóż Deba. Ostrze 210 mm
Tasak Deba do ryb i drobiu.
HO-KK-210, Kakuga Usuba Knife – nóż Kakuga Usuba. Ostrze 210 mm
Nóż do warzyw o prostokątnym czubku.
HO-KM-210, Kamagata Usuba Knife – nóż Kamagata Usuba. Ostrze 210 mm
Nóż do warzyw o zaokrąglonym końcu.
HO-SA-180, Santoku Knife – nóż Santoku. Ostrze 180 mm
Uniwersalny nóż Santoku o krawędzi V. Krawędź z obu stron wzmocniona stalą niskowęglową.