Popularna seria noży kuchennych MAC, w dobrej cenie, bez wzmocnień trzonka, dla szerokiego zakresu zastosowań. Stalowe, z bardzo ostrą krawędzią. Żadnego z noży nie można myć w zmywarce.
BK-120, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 310 mm
Dobrze wyważony nóż francuski do wszechstronnego użytku.
BK-100, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 255 mm
Dobrze wyważony nóż francuski do wszechstronnego wykorzystania.
BK-80, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 210 mm
Dobrze wyważony nóż francuski do wszechstronnego wykorzystania.
HB-85, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 215 mm
Dobrze wyważony nóż francuski do wszechstronnego wykorzystania.
HB-70, Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 180 mm
Lekki i ostry nóż szefa kuchni do wszechstronnego wykorzystania.
HB-55, Paring Knife – nóż do obierania. Ostrze 135 mm
Lekki i ostry nóż do obierania.
TH-100, Cooks Knife – nóż kucharza. Ostrze 255 mm
Wszechstronny nóż kucharzy, z wydrążonymi zagłębieniami w ostrzu, do krojenia i siekania.
TH-80, Cooks Knife – nóż kucharza. Ostrze 200 mm
Wszechstronny nóż kucharzy, z wydrążonymi zagłębieniami w ostrzu, do krojenia i siekania.
BSC-85, Sushi Chef Knife – nóż do sushi szefa kuchni. Ostrze 215 mm
Ostry i lekki nóż, przeznaczony do cięcia ryb i sushi. Czarna nieprzywierająca powłoka sprawia, że nóż nie lepi się do żywności. Duży uchwyt oraz ostrze pozwalają na wygodne oczyszczanie kości. Łatwy do ostrzenia, pozostaje długo ostry.
SSL-130, Salmon Slicer – nóż do krojenia. Ostrze 325 mm
Elastyczny nóż do krojenia ryb i wędlin z zagłębieniami. Kieszenie powietrzne zmniejszają tarcie podczas krojenia oraz redukują przyklejanie się cienkich plasterków do ostrza.
BS-90, Bread Knife – nóż do chleba. Ostrze 220 mm
Nóż do pieczywa z ząbkowanymi ostrzami. Nie tylko do chleba i ciasta, można również kroić wędlinę i mięso. Doskonale nadaje się do cięcia owoców i warzyw.
BNS-60, Fishing Fillet Knife – noż do filetowania. Ostrze 160 mm
Cienki i bardzo ostry nóż do ryb z laminowanym drewnianym uchwytem. Idealny do usuwania kości z kurczaka jak również wieprzowiny. Zawiera gumową pochwę dla bezpieczeństwa i ochrony noża.
PK-25, Paring Knife – nóż do obierania. Ostrze 65 mm
Nóż z „ptasim dziobem” do czyszczenia i obierania owoców i warzyw.
FC-90, Frozen Knife – nóż do mrożonek. Ostrze 230 mm
Mocno ząbkowany nóż zaprojektowany w celu przecinania bloków mrożonek bez uszkodzeń. Nie próbuj ciąć zamrożonej żywności innymi nożami MAC, gdyż może to spowodować uszkodzenie lub pęknięcie ostrza.