Koszyk

Dodano produkt do koszyka

CHROMA P22 nóż Chiński do siekania 170mm

/5 z opinii Dodaj opinię

Kod EAN: 4260089860018

Kod producenta: P22

Producent: CHROMA

Cena: 521.00 brutto

Ilość:
Oblicz raty
Koszty dostawy:
  • Kurier InPost 0.00 zł brutto
  • Kurier DHL 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 0.00 zł brutto
  • Geis 0.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Dostępność:
Zapytaj konsultanta:
Tomasz 508458144 , Łukasz 570663663 , Anna 508458145
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu


Najstarszy typ noża, jaki świat widział. Nóż kucharza, nóż kucharski, nóż szefa kuchni, Gyuto, Funayuki, Ko-Yanagi, Orosi – to tylko niektóre z nazw, pod jakimi jest znany. Nóż kucharski pozwala wykorzystać całą długość ostrza do najróżniejszych czynności. Inaczej kroi się samym czubkiem ostrza, inaczej centralną częścią klingi, jeszcze inaczej rozdrabnia się twarde produkty najmasywniejszą częścią klingi. Najbardziej wszechstronny nóż w kuchni, w zasadzie podstawowy. Nadaje się do wszystkich postawowych zadań - plastrowania, porcjowania, szybkiego siekania. Można nim kroić w przód, w tył (stosując technikę „od siebie i do siebie”), można stosować metodę wysokiego i niskiego krojenia (high, low cut), można też kroić z góry - opuszczając ostrze ruchem przypominającym szatkowanie. Ale to nie wszystko, nożem kucharza można też siekać, gdyż jego konstrukcja pozwala na wyjątkowo ergonomiczne przesuwanie noża po desce zsynchronizowane z ruchem wsuwanych pod ostrze produktów. Nóż kucharza służyć może też do oddzielania skóry, włókien mięs, wykrawania, porcjowania, czyli praktycznie wszystkich stylów rozdrabniania i oczyszczania produktów.

Ostrze noża kuchennego Chroma posiada szlif dwustronny.

Rękojeść wykonana jest ze stali nierdzewnej 18/10, natomiast ostrze z wysokiej jakości, czystej stali japońskiej 301.
Każdy nóż jest ręcznie ostrzony przez doświadczonych mistrzów.

Zalety type 301:

  • Ergonomiczna rękojeść - zaprojektowana przez F.A. Porsche wspólnie ze znanymi kucharzami
  • Metalowa "perła" wyznaczająca koniec rękojeści
  • Higieniczny - od czubka po koniec rękojeści
  • Type 301 to ulubieniec szefów kuchni na całym świecie

Zasady korzystania z noża:

  • Nie wolno myć noża w zmywarce. Po użyciu należy umyć go ręcznie i wytrzeć.
  • Regularnie ostrzyć nóż używając ceramicznej ostrzałki Type 301. W żadnym wypadku nie wolno stosować do ostrzenia pręta stalowego.
  • Do krojenia nożem Type 301 używaj tylko desek drewnianych i plastikowych, nigdy granitowych lub szklanych. 
  • Używaj noża tylko do przyrządzania żywności. 


Noże CHROMA zapakowane są w efektowne pudełka - idealne na prezent.

chroma

Opinie

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Kupiłeś ten produkt? Pomóż innym w wyborze, dodaj swoją opinię

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Produkty podobne

Dodane do porównania:

Dodaj przynajmniej dwa produkty do porównania