CHROMA P05 Nóż do porcjowania 193 mm - DOSTAWA GRATIS
Cena: 339.00 zł brutto
- Kurier InPost 0.00 zł brutto
- Kurier DHL 22.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost 14.00 zł brutto
- Geis 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Nóż Chroma do porcjowania przeznaczony jest do krojenia drobiu, pieczeni, szynki itp. po ugotowaniu lub upieczeniu. Można by zadać pytanie - po co używać noża do porcjowania zamiast noża szefa? Chodzi o grubość ostrza. Zarówno szerokość jak i grubość ostrza w tym nożu jest znacznie mniejsza i przez to pozwala ciąć przez całą grubość bardziej płynnie i dokładnie, podczas gdy grubszy nóż często klinuje się i szarpie mięso. Idealnie nadają się do skórowania i oprawiania ryb. Długość klingi jest zaletą przy oprawianiu tuszek ryb, większych porcji mięsa i artystycznego krojenia warzyw.
Ostrze noża do porcjowania posiada szlif dwustronny.
Rękojeść wykonana jest ze stali nierdzewnej 18/10, natomiast ostrze z wysokiej jakości, czystej stali japońskiej 301.
Każdy nóż jest ręcznie ostrzony przez doświadczonych mistrzów.
Zalety type 301:
- Ergonomiczna rękojeść - zaprojektowana przez F.A. Porsche wspólnie ze znanymi kucharzami
- Metalowa "perła" wyznaczająca koniec rękojeści
- Higieniczny - od czubka po koniec rękojeści
- Type 301 to ulubieniec szefów kuchni na całym świecie
Zasady korzystania z noża:
- Nie wolno myć noża w zmywarce. Po użyciu należy umyć go ręcznie i wytrzeć.
- Regularnie ostrzyć nóż używając ceramicznej ostrzałki Type 301. W żadnym wypadku nie wolno stosować do ostrzenia pręta stalowego.
- Do krojenia nożem Type 301 używaj tylko desek drewnianych i plastikowych, nigdy granitowych lub szklanych.
- Używaj noża tylko do przyrządzania żywności.
Noże CHROMA zapakowane są w efektowne pudełka - idealne na prezent.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Kupiłeś ten produkt? Pomóż innym w wyborze, dodaj swoją opinię
aby wystawić opinię.